Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025
Το Imathia Quality στα Ιωάννινα
Θα προβάλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και το επιχειρείν
Μετά από μια πετυχημένη πορεία σε Ζάππειο Μέγαρο, Ηράκλειο της Κρήτης
και ΔΕΘ, το Ημαθία Quality «ταξιδεύει» το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στα
Ιωάννινα, στα Λιθαρίτσια, με σκοπό να προβάλλει, στην πρωτεύουσα της
Ηπείρου, τον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ημαθίας,
με έμφαση στη προώθηση των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής και των
μοναδικών συνταγών της ημαθιώτικης κουζίνας, τα οποία συνδέονται με
στοιχεία του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης.
IMATHIA QUALITY
Το Imathia Quality διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε
συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας
και Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και
επαγγελματικούς και άλλους παραγωγικούς φορείς της Ημαθίας.
Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των
τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας
διοργανώνονται επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιμελητηρίων και
αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που
επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων
της Ημαθίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου
Ιωαννιτών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025
17:00–18:30: Αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες»
από τον Σύλλογο «Νταβέλης»-Πατινάδες & χοροί στους δρόμους των
Ιωαννίνων(Αγορά-ΠλατείαΜαβίλη- Μώλος)
17:00–20:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Παρουσίαση τοπικών προϊόντων (ξινόμαυρο κρασί Νάουσας, ροδάκινο
Ημαθίας, μοσχάρι Βέροιας)
Stands: Οινοποιεία του Αμπελώνα Νάουσας, Σύλλογος Ζαχαροπλαστών
Ημαθίας, Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας, Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών
Ημαθίας, Μελισσοκομικός Σύλλογος Βέροιας
Γευστικές δοκιμές – «Κερνάμε Ημαθία»
Σιρόν ποντιακό, βλάχικη πίτα με τσουκνίδα «μάρσνα», τζιγεροσαρμάδες,
cheesecake με κεράσια τραγανά ΠΟΠ. Ροδοχωρίου, βλάχικη γαλατόπιτα
Σελίου, σαλάτα Αλεξάνδρειας, μοσχάρι Βέροιας σε φετούλες, ρεβανί Βέροιας
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025
11:30–13:30 Στο Μόλο και στους δρόμους των Ιωαννίνων
Διασκεδάζουμε σε παραδοσιακούς και Balkan ρυθμούς με τους
«Ροδάκοινους»
17:00–20:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Live cooking shows & γευσιγνωσία με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας
Stands: Οινοποιεία του Αμπελώνα Νάουσας, Σύλλογος Ζαχαροπλαστών
Ημαθίας, Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας, Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών
Ημαθίας, Γιορτή Πίτας Δήμου Αλεξάνδρειας, Γιορτή Ροδάκινου, Γιορτή
Κερασιού Ροδοχωρίου, Γιορτή Οπωροκηπευτικών Αγ. Γεωργίου Βέροιας,
Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειάς
Γευστικές δοκιμές – «Κερνάμε Ημαθία»
• Πρωί: Ωτία με αλεύρι Αλεξάνδρειας & μέλι Βερμίου
• Απόγευμα: Burger με μοσχάρι Βέροιας, τηγανιά με λουκάνικο Ημαθίας,
ρεβανί Βέροιας, πέστροφα Βέροιας με ροδάκινο ΠΟΠ Νάουσας (ΣΑΕΚ
Ιωαννίνων), πιροσκί με μαρμελάδα πιπεριάς Αγ. Γεωργίου, τραχανότο με γίδα
και καστανόσουπα Φυτειάς, λαχανοσαρμάδες, cheesecake με Κεράσια
τραγανά ΠΟΠ Ροδοχωρίου, παραδοσιακές πίτες Ημαθίας.
18:00: Παρουσίαση: Ο Δήμος Βέροιας παρουσιάζει το project Veria
Gastronomy.
19:00: Κλήρωση (Διήμερα ταξίδια στην Ημαθία, προϊόντα της Ημαθίας)
19:00–21:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Συναυλία με τη μπάντα χάλκινων
«ΡΟΔΑΚΟΙΝΟΙ» (Balkan & παραδοσιακοί ήχοι)
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025
11:30–13:30 Πάρκο Λιθαρίτσια
Juniors Master Chef - παιδιά δημιουργούν γεύσεις με προϊόντα Ημαθίας
(Cheesecake, Giant Burger) και ο Chef & συγγραφέας Γιώργος Μεταξάς
μαγειρεύει μαζί τους
12:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας παρουσιάζει το Imathia’ s Brunch
(παρουσίαση: Δημήτρης Μάντσιος)
Κερνάμε κάθε μέρα:
•Ρεβανί Βέροιας
•Ξινόμαυρο Νάουσας
•Τυριά και αλλαντικά Ημαθίας.
–––– ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ––––
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Οινοποιεία ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ winery, Κτήμα
ΦΟΥΝΤΗ, Οινοποιείο Κτήμα ΚΑΠΠΑ, Παραδοσιακά Προϊόντα Κτήμα
ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑΖΟΓΛΙΔΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑΣΙΩΝΑΣ, ΚΟΓΙΑΣ bakery,
VEZYROGLOU farmΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα, Μr TONY donuts,
AGATHA’S farm, IPEROS herbs, ICON FACE, ADAMELON, Aγρόκτημα
ΣΑΡΚΑΤΖΗ, Εργαστήριο ΚΟΝΑΚΙ, Καφέ- restaurant WONDERS, Εστιατόριο
ΕΚΕΙΜΕΡΟΣ Ν. Πρόδρομος, Ταβέρνα ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ- ΣΕΛΙ, Καφέ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΔΙΚΟ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ fish farm.
ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΒΕΡΟΙΑΣ, ΒΟΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ VΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π «ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΦΥΤΕΙΑΣ», Π.Σ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, Π.Σ. Π.
ΚΥΛΙΤΣΙΟΥ «ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΕΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «ΕΣΤΙΑ
ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ», Π.Σ ΦΥΤΕΙΑΣ, Π.Σ. ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ, ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5
ΠΗΓΑΔΙΑ .
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΟΙ CHEFS ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μαρία Κόγια (pastry chef),
Γιώργος Μεταξάς, Τάσος Παγούρας (pastry chef), Πελαγία Μαργαρίτου και
Σάββας Περπερίδης, Ροζαλία Μπένα και Aντώνης Μπένας, Ιάκωβος
Ορφανίδης.
Guest Chefs οι καθηγητές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ΣΑΕΚ
Ιωαννίνων: Ανδρέας Γεωργούλης, Κωνσταντίνος Πανταζής και Γιώργος
Γιωτίτσας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες,
Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.
Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:
Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!
Aridaia-gegonota.blogspot.com