Η εντολή Γκρίνμπεργκ στο Μαξίμου λέει «μια θετική είδηση την ημέρα». Εδώ και τρεις μήνες στη χώρα συμβαίνει το απίστευτο: Κάθε μέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγγέλει ένα μέτρο, που τις περισσότερες φορές έχει ξανααναγγελθεί, σε βαθμό που πλέον γίνεται ανέκδοτο. Η φράση είναι πλέον «αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, αυτό θα γίνει ...πράξη»!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα -και- οι χθεσινές «εξαγγελίες» για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας, με τις «εξαγγελίες», κατ΄ ουσίαν, να μη λένε τίποτε! «Εξαγγελίες» που πίστεψαν μόνο οι ... δημοσιογράφοι, έστω και αν δεν μπορούσαν να βάλουν τίτλο -και έπαιζαν «Δέσμη μέτρων για την λειψυδρία»!
Το Κ-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί καθημερινά με πλούσια ύλη σε συνδρομητική μορφή περιγράφει αναλυτικά πώς «η υπόθεση έληξε άδοξα» την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε.
Τι γράφει το Κ-Report
Το σχέδιο για τη λειψυδρία ατύχησε. Η κεντρική ιδέα του, που θα αναπτυσσόταν χτες σε σύσκεψη στο Μαξίμου, ήταν η απορρόφηση από τη ΔΕΗ των 739 δημοτικών εταιρειών ύδρευσης, πλην της ΕΥΔΑΠ, που θα είχε την ευθύνη για την Αττική, και της ΕΥΑΘ, για τη Θεσσαλονίκη. Ήδη αργά το βράδυ της Τρίτης είχε διαφανεί ότι αυτό το σχέδιο οδηγείται σε ναυάγιο. Όπερ και έγινε.
Η ιδέα είχε μια γοητεία: Η ΔΕΗ, στην οποία οι δημοτικές εταιρείες οφείλουν το πολύ μεγάλο μέρος των χρεών τους, τις αγοράζει, ενοποιείται η διαχείρισή τους και ένας «μεγάλος μπελάς» φεύγει από τη μέση –προσωρινά έστω. Οι αντιδράσεις, όμως, που προκλήθηκαν ήταν ισχυρότερες. Ξεχωρίζουμε τρεις:
(α) Η ΔΕΗ είναι μια ιδιωτική εταιρεία, η απορρόφηση των εταιρειών ύδρευσης από αυτήν θα αντιστρατευόταν την κυβερνητική δέσμευση ότι το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί. Όλοι, με πρώτους τους δημάρχους, θα μιλούσαν για άνοιγμα του δρόμου στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
(β) Κυβερνητικοί παράγοντες διατύπωσαν τις ενστάσεις τους τόσο γι’ αυτό το θέμα όσο και για έλλειψη σχετικής τεχνογνωσίας από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες είχαν διατυπώσει (και) οι δύο αρμόδιοι υπουργοί, Εσωτερικών και Ενέργειας-Περιβάλλοντος.
(γ) Ισχυροί παίκτες της αγοράς διεμήνυσαν ότι θεωρούν απαράδεκτη μια τέτοιας κλίμακας επιχειρηματική κίνηση, χωρίς να προηγηθούν συζητήσεις και κάποιου είδους διαγωνιστική διαδικασία, με απευθείας ανάθεση σε έναν ανταγωνιστή τους.
Έτσι, η υπόθεση έληξε άδοξα, διανεμήθηκαν ορισμένα γραφήματα και πίνακες στα μέσα ενημέρωσης και το σχέδιο παραπέμφθηκε στις καλένδες. Από τους παροικούντες, ένας μίλησε για φαινόμενα αποδιοργάνωσης -«παλιότερα, τέτοιες γκάφες δεν θα γίνονταν» είπε. Άλλος σχολίασε πικρόχολα ότι τα σοβαρά θέματα, όπως αυτό, δεν συζητούνται στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει για όλα τα άλλα.
Αναρτήθηκε από το dnews.gr και τη στήλη του Β. Σκουρή: Παιχνίδια εξουσίας
1. Παραχώρηση στην ιδιωτική ΔΕΗ
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Ισχυροί παίκτες (προφανώς αρπακτικά ιδιώτες)στην αγορα εξέφρασαν δυσαρέσκεια που θα χασουν τη μάσα.
Ο ηλίθιος που μόλις χτες έλεγε "δεν ξέρετε να διαβάζετε; Θα μείνει ο δημόσιος χαρακτήρας " , πόσες ώρες ακόμα χρειάζεται για να καταλάβει τι γίνεται με τη συμμορία που κυβερνάει και το μυαλό που κουβαλάει;(ο ίδιος)
Έλα πρόεδρε,αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα των έξυπνων.Θα απεργήσουμε εμείς οι ηλίθιοι;
ΔιαγραφήΑμέσως έπιασες ότι σε σένα απευθύνεται το σχόλιο.
ΔιαγραφήΓια ηλίθιος έξυπνος είσαι.
Για την ταμπακιέρα βέβαια...την πάπια. Στα μούτρα ότι έλεγες πριν περάσουν 24 ώρες.
Και καριέρα πάπιας θα μπορούσες να κάνεις στο Αιγαιο γιατί ο κατσαπλιας του Μαξίμου θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Αιγαίου.
Πρώτα παίρνεις τηλέφωνο τον πρόεδρο να του ευχηθείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπεργία μην ακούω. Παραμένεις σταθερά καθημερινά ηλίθιος για να διατηρείσαι σε φόρμα.
Κι εσύ πρόεδρος,αξιοκρατικά με βούλα ΑΣΕΠ .
ΔιαγραφήΈτσι. Δε θα παίρνεις ρεπό, κάθε μέρα ηλίθιος.
ΔιαγραφήΔε σε βλέπω να επιμένεις για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού πλέον. Σε άδειασε πριν περάσουν 24 ώρες, αλλά, άλλα λόγια....Αν δεν είχε τόσους ηλίθιους βαστάζους πως θα ήταν πρόεδρος(ο Μητσοτάκης, μη μπερδεύεται)
Τηλ να ευχηθείς μη ξεχάσεις σήμερα.